4 νόμιμοι οίκοι ανοχής από τους 350 και 16 οροθετικές γυναίκες μόνο το τελευταίο τρίμηνο

Μόλις τέσσερις από τους συνολικά 350 οίκους ανοχής στην περιοχή της Αθήνας διαθέτουν άδεια λειτουργίας σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.

Μόλις τέσσερις από τους συνολικά 350 οίκους ανοχής στην περιοχή της Αθήνας διαθέτουν άδεια λειτουργίας σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στη Βουλή.

Σε γραπτή απάντησή του προς τον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, ο υπουργός Ν. Δένδιας σημείωσε πως «ο ακριβής αριθμός οίκων ανοχής στην περιοχή της Αθήνας δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των συχνών μεταβολών, καθώς άλλοι σφραγίζονται, άλλοι μεταστεγάζονται ή κλείνουν. Ωστόσο υπολογίζεται ότι λειτουργούν συνολικά πάνω από 350 οίκοι ανοχής, με αριθμό συνεχώς μεταβαλλόμενο, εκ των οποίων μόνο τέσσερις λειτουργούν με άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «κάθε μέρα πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής, καθώς και σε πιθανά μέρη διάπραξης των αδικημάτων περί εκδιδόμενων προσώπων».

Οπως ανέφερε ο υπουργός, «οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διενεργούν ελέγχους και αναπτύσσουν επιχειρησιακή δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και ιδίως στην περιοχή του Μεταξουργείου, στις οδούς Φυλής, Λιοσίων και στις καθέτους αυτών, όπου υφίστανται και λειτουργούν οίκοι ανοχής».

Κυκλώματα
Ο υπουργός υποστήριξε επίσης ότι «το τελευταίο τρίμηνο, οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 16 οροθετικών γυναικών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για βαριά σωματική βλάβη με πρόθεση». Επισήμανε ακόμη ότι «η προσπάθεια για τον περιορισμό του φαινομένου αυτού και την αντιμετώπιση των αδικημάτων περί εκδιδομένων προσώπων στην πόλη της Αθήνας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα συνεχιστεί» και ότι «έχουν δοθεί στις υπηρεσίες μας εντολές προκειμένου η έρευνα να μην εξαντλείται σε επιδερμική και επιφανειακή εξέταση, αλλά να επεκτείνεται σε βάθος για την εξάρθρωση τυχόν κυκλωμάτων και τη σύλληψη των διακινητών-εκμεταλλευτών».

Σημειώνεται πως ο ερωτών βουλευτής ζητούσε, εκτός από τον αριθμό των οίκων ανοχής που λειτουργούν χωρίς άδεια, τον αριθμό των ελέγχων και των συλλήψεων οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών, μετά τον σάλο που είχε δημιουργηθεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ