Ωρωπός: Θανάσιμη παράσυρση 70χρονης από αρματοφόρο όχημα του στρατού - Συμμετείχε στην άσκηση "Παρμενίων-23" (βίντεο)

Τι συνέβη ακριβώς;

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (1/10) στην περιοχή του Ωρωπού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργου Σιδέρη, μία 70χρονη εξέπνευσε μετά από την παράσυρσή της από αρματοφόρο στον Ωρωπό, όταν επιχείρησε να περάσει κάθετα τον δρόμο κατά τη διάρκεια διέλευσης στρατιωτικής φάλαγγας, που συμμετέχει στην άσκηση “Παρμενίων-23”.

 

Το στρατιωτικό όχημα παρέσυρε τη γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

"Παρμενίων"

Η στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων” αποτελεί την μεγαλύτερη στην χώρα μας και διεξάγεται για πάνω από 25 χρόνια. Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Πήρε το όνομα της από τον Παρμενίων, τον άλλοτε στρατηγό της Μακεδονίας και έναν από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Φίλιππου Β’ και του Μ. Αλεξάνδρου.

Πραγματοποιείται σε όλο τον Ελλαδικό χώρο κατά τους πρώτους μήνες του Φθινοπώρου. Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες μονάδες, συμμετέχουν και φορείς του Πολιτικού Τομέα.\

Οι σειρήνες θα ηχήσουν αύριο, 2/10 σε όλη τη χώρα.

  • στις 11:00, σήµανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόµενος διαφορετικής έντασης),
  • στις 11:06, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης),
  • στις 11:30, σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ απειλής, για χρονική διάρκεια 120 δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόµενος διαφορετικής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας και
  • τοπική ώρα 11:35, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης) στο σύνολο της επικράτειας.

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό. Ταυτόχρονα µε την ήχηση των Σειρήνων Συναγερμού, θα πραγµατοποιηθεί ήχηση των καμπανών Ιερών ναών της επικράτειας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ