Ναυάγιο στην Σικελία: Εξοργίζει η κατασκευάστρια εταιρεία του Bayesian – Ζητά από την χήρα του νεκρού μεγιστάνα, Μάικ Λιντς αποζημίωση 222 εκ. ευρώ (φωτό)

Η χήρα Λιντς έχασε και την κόρη της στο ναυάγιο...

Ένας μήνας έχει περάσει από την τραγωδία στην Σικελία. 

Ο λόγος για το ναυάγιο του Bayesian και τον θάνατο 7 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τον Βρετανό Μεγιστάνα, Μάικ Λιτντς και την κόρη του.

Αγωγή με την οποία ζητά 222 εκατομμύρια ευρώ από τη χήρα του Μάικ Λιντς και το πλήρωμα του Bayesian, κατέθεσε ο δικηγόρος του κατασκευαστή του πολυτελούς σκάφους.

Το αστρονομικό ποσό και το θράσος της εταιρείας έχει συγκλονίσει τον κόσμο.

Για την ιστορία, το ιστιοφόρο αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας μέσα σε 16 μόλις λεπτά λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.

Πέρα από τον 59χρονο επιχειρηματία Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του Χάνα την ζωή τους έχασαν και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ και η σύζυγός του Τζούντιθ, καθώς και ο δικηγόρος Κρις Μορβίλο και η σύζυγός του Νέντα, όπως επίσης και ο σεφ του σκάφους Ρεκάλντο Τόμας.

Image

Η αγωγή

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Nazione, η αγωγή, η οποία κατατέθηκε σε δικαστήριο της Σικελίας την Παρασκευή υποστηρίζει ότι το ναυάγιο προκάλεσε τεράστια ζημιά στη φήμη και απώλεια κερδών στην κατασκευάστρια εταιρεία Italian Sea Group (IGS).

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα που είδε την αγωγή, τρεις πελάτες λέγεται ότι διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις μετά το ατύχημα, ένας γνωστός ευρωπαϊκός οίκος μόδας φέρεται να διέκοψη τη συνεργασία και ένα μεγάλο επενδυτικό ταμείο αποσύρθηκε.

Η απάντηση της οικογένειας Λιντς στην αγωγή

Η κίνηση αυτή έχει εξοργίσει την οικογένεια του Μάικ Λιντς.

Σύμφωνα με τους Times: «Η ιταλικά Sea Group θα έπρεπε να ντρέπεται. Ο διευθύνων σύμβουλος της IGS Τζιοβάνο Κονσταντίνο θα έπρεπε να ντρέπεται καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να μεταθέσει την ευθύνη. Έσπευσε να βγει στα μέσα ενημέρωσης πριν καν ανασυρθούν όλα τα πτώματα, δείχνοντας την έλλειψη αξιοπρέπειας. Τώρα, όπως φαίνεται, θέλει να μηνύσει τους ίδιους τους πελάτες του».

Διαβάστε ακόμα: Ναυάγιο Παλέρμο-δύτης: «Κοιμόντουσαν στις καμπίνες τους οι 7 νεκροί - Τους βρήκαμε σφηνωμένους να ψάχνουν απελπισμένα για αέρα -Τα έπιπλα «χόρευαν» μέσα στο σκάφος»

Διαβάστε ακόμα: Ναυάγιο Σικελία: Πνίγηκαν παλεύοντας να σωθούν οι επιβάτες στο superyatch Bayesian - Τι έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες

Διαβάστε ακόμα: Ναυγάγιο – Παλέρμο: Τελευταία πράξη στο δράμα – Βρέθηκε η σορός της κόρη του Βρετανού μεγιστάνα, Mike Lynch, Hannah (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ