Όλι Ρεν: Παραμένουμε σε καλό δρόμο για λύση στις 12 Νοεμβρίου

Και οι τρεις πιστωτές της Ελλάδας παραμένουν σε καλό δρόμο για να δώσουν λύση στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας μέχρι τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 12 Νοεμβρίου, δήλωσε ο Επίτροπος Olli Rehn.

Και οι τρεις πιστωτές της Ελλάδας παραμένουν σε καλό δρόμο για να δώσουν λύση στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας μέχρι τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 12 Νοεμβρίου, δήλωσε ο Επίτροπος Olli Rehn.

«Πρέπει να έχουμε μια κοινή άποψη για το πώς θα μειωθεί το φορτίο χρέους μέχρι τη συνάντηση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, και είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε αυτή την κοινή άποψη», δήλωσε ο Rehn  σε δημοσιογράφους μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης της G20.

«Όπως είναι καλά γνωστό, πρέπει να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας από τα μέσα Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

Το ΔΝΤ πιέζει τους Ευρωπαίους να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας κατά 30-50 δισ. ευρώ ώστε να περιέλθει σε ένα επίπεδο που θεωρείται διαχειρίσιμο. Τόσο η ευρωζώνη όσο και η ΕΚΤ έχουν απορρίψει μια τέτοια κίνηση.

Ο Rehn πρόσθεσε πως μια λύση θα είναι αποτέλεσμα αρκετών στοιχείων, και μπορεί να περιλαμβάνει τη δυνατότητα επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα.

«Χρειαζόμαστε ένα συνδυασμό δεδομένων και σίγουρα δεν θα απέκλεια το θέμα της επαναγοράς χρέους. Ωστόσο είναι ακόμη πρόωρο να πούμε οτιδήποτε οριστικό πάνω σε αυτό», τόνισε ο Olli Rehn.

Όπως επισημαίνει το Dow Jones Newswires, παρά την πεποίθηση του Rehn, άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη σύνοδο της G20, δήλωσαν πως δεν θα ληφθεί καμιά απόφαση για την παροχή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για να βρεθούν τρόποι για τη μείωση του χρέους.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, απέκλεισε την πιθανότητα να δοθούν τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς αυτό θα ήταν ενάντια στις αρχές της κεντρικής τράπεζας. Ωστόσο, η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη όντως επιστρέφουν ενδεχόμενα λειτουργικά κέρδη στις εθνικές κυβερνήσεις, και «στη συνέχεια, η τύχη αυτών των κερδών είναι στα χέρια των κυβερνήσεων».

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ