Βίντεο-ντοκουμέντο μέσα στη Ράκα, την πρωτεύουσα των τζιχαντιστών - Πώς είναι για μια γύναικα να ζει με τον τρόμο του ISIS!‏

Πρόκειται για ένα βίντεο-ντοκουμέντο, μια "κλεφτή" ματιά στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα στη Συρία.

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/technology/article3045974.ece/BINARY/w660/ekso.jpg

Μια γυναίκα που δεν αποκαλύπτει για προφανείς λόγους την ταυτότητα της, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η γυναίκα φορώντας το επιβαλλόμενο νικάμπ το οποίο αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια των γυναικών, σύμφωνα με τη σαρία, και έχοντας ενσωματωμένη πάνω της μια κάμερα βγαίνει στους δρόμους της Ράκα καταγράφοντας εικόνες με κίνδυνο της ζωής της.

Στα πλάνα φαίνονται παντού μαχητές τζιχαντιστές κρατώντας όπλα, ακόμα και γυναίκες με κρεμασμένα στις πλάτες τους τουφέκια.

Κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο σταματά μπροστά από τη γυναίκα και ο άντρας οδηγός της λέει ότι θα πρέπει να προσέχει περισσότερο την εμφάνισή της καθώς το νικάμπ της δεν καλύπτει εντελώς το πρόσωπό της. Αυτή ζητά συγγνώμη

Το βίντεο προβλήθηκε στην γαλλική τηλεόραση η οποία και έλαβε το ντοκουμέντο από την νεαρή. Σε άλλη στιγμή του βίντεο, η γυναίκα μπαίνει σε ένα ίντερνετ καφέ, όπου γυναίκες συνομιλούν στα γαλλικά με συγγενείς τους από τη Γαλλία.

Πολλές γυναίκες έχουν φύγει από τη Γαλλία για να μεταβούν στο Ισλαμικό Κράτος ακολουθώντας τους συζύγους τους που στηρίζουν το ISIS.

Το συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ