Παιδί και θάρρος: Το όνειρο κάθε γονέα είναι να μεγαλώσει ένα θαρραλέο παιδί - Iδού 4 συμβουλές για να γίνουν γενναία τα παιδιά σας!

Τα θάρρος έχει πολλά πρόσωπα. Υπάρχει θάρρος στην απουσία του φόβου και στο να είσαι ένα άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση που ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι πρέπει να αντιμετωπίσει.

http://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2014/10/group-kids-small.jpg

Το όνειρο κάθε γονέα είναι να μεγαλώσει ένα θαρραλέο παιδί που δεν θα γνωρίζει μόνο τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, αλλά θα έχει το θάρρος να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό χωρίς να φοβάται τη γελοιοποίηση και την απόρριψη.

Βήμα 1ο
Να θυμάστε ότι το θάρρος έχει να κάνει περισσότερο με μια ηθική και δεοντολογική συμπεριφορά. Σύμφωνα με την Laura Markham, κλινική ψυχολόγο και μητέρα, εάν θέλετε να μεγαλώσετε ένα θαρραλέο παιδί, χρειάζεται να επικεντρωθείτε περισσότερο στη δημιουργία ηθικής συμπεριφοράς από την πλευρά του παιδιού, ώστε να μάθει ότι η σωστή απόφαση είναι πιο σημαντική από την κοινή απόφαση.

Βήμα 2ο
Κάντε ερωτήσεις στο παιδί σας που θα το βοηθήσουν να κατανοήσει τι σημαίνει η λήψη ηθικών αποφάσεων, συμβουλεύει η συγγραφέας Michele Borba. Όταν είναι αντιμέτωπο με μια απόφαση, ρωτήστε το ποια θεωρεί ότι είναι η σωστή επιλογή, η καλύτερη επιλογή, αυτή που θα κάνει τη μεγαλύτερη θετική διαφορά. Όταν θέτετε ερωτήματα σαν αυτά, βοηθάτε το παιδί να καταλάβει ότι όλες οι καταστάσεις απαιτούν σκέψη και προσέγγιση με ήθος.]

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την συνέχεια - infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ