Kάντε το παιδί σας «αστέρι» στα μαθήματά του: Αυτός είναι ο 10λογος του καλού μαθητή!

Όλοι οι γονείς επιθυμούν να δουν το παιδί τους να ακολουθεί μια επιτυχημένη σχολική πορεία με υψηλή βαθμολογία, συνεχή πρόοδο και θετικά σχόλια από τους εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή του στο μάθημα.

Όλοι οι γονείς επιθυμούν να δουν το παιδί τους να ακολουθεί μια επιτυχημένη σχολική πορεία με υψηλή βαθμολογία, συνεχή πρόοδο και θετικά σχόλια από τους εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή του στο μάθημα. Σήμερα, το Infokids.gr σας αποκαλύπτει δέκα πολύτιμες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν μαθητές να βιώσουν το «ταξίδι» της γνώσης όσο πιο ευχάριστα γίνεται και να κάνουν τη μελέτη τους αποδοτική.

Διαβάζω για εμένα
Το πρώτο και βασικότερο πράγμα που πρέπει να κατανοήσει κάθε παιδί, από την πρώτη κιόλας μέρα που θα πάει στο σχολείο, είναι ότι διαβάζει για το μέλλον του και όχι για τους γονείς ή τους δασκάλους του. Οι γονείς οφείλουν να εξηγήσουν ότι η διαδικασία της μάθησης είναι σημαντική για τη ζωή των ίδιων των παιδιών και όχι για να ευχαριστήσουν τη μαμά και τον μπαμπά.
Διαβάζω ανεξάρτητα
Κάθε γονιός πρέπει να έχει ως απώτερο στόχο να μάθει το παιδί του να διαβάζει χωρίς τη δική του βοήθεια. Ο μαθητής πρέπει να είναι υπεύθυνος για το τι υπάρχει μέσα στην τσάντα του και να είναι σε θέση να ακολουθήσει μόνος του το πρόγραμμά του. Η ανάμιξη των ενηλίκων πρέπει να σταματάει στο να μάθουν στα παιδιά τους πώς πρέπει να διαβάζουν και να κάνουν επανάληψη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιδί δεν μπορεί να στραφεί σε αυτούς για βοήθεια. Ο γονιός είναι «προπονητής» και όχι «δάσκαλος».
Βρίσκω μόνος μου τα λάθη
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των μαθημάτων, ο γονιός πρέπει να σημειώνει τα λάθη χωρίς όμως να προσφέρει την απάντηση. Σε περίπτωση που ο γονιός μετατραπεί σε διορθωτή το παιδί παίρνει λανθασμένα μηνύματα – αφενός ότι δεν μπορεί να διαβάσει μόνο του και αφετέρου ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα το κάνει γι αυτό όταν βαριέται.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ