Επίθεση σε Δημήτρη Στρατούλη από Χρυσαυγίτες στο ΟΑΚΑ

Τραμπούκικη επίθεση από τρία άτομα που δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε χθες ο βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, στον προαύλιο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, προκαλώντας τη σύσσωμη καταδίκη από την κυβέρνηση και τα κόμματα.

Τραμπούκικη επίθεση από τρία άτομα που δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε χθες ο βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, στον προαύλιο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, προκαλώντας τη σύσσωμη καταδίκη από την κυβέρνηση και τα κόμματα.

Η παρέμβαση φιλάθλων έσωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τα χέρια των τριών τραμπούκων που δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Η παρέμβαση φιλάθλων έσωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τα χέρια των τριών τραμπούκων που δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο μαζί με τον γιο του για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητος. Στο ημίχρονο του αγώνα ο κ. Στρατούλης πήγε στον προαύλιο χώρο όταν τρία άτομα τον αναγνώρισαν και του δήλωσαν, όπως ανέφερε ο ίδιος, ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές στο κεφάλι.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ΟΑΚΑ, ενώ κατέθεσε και μήνυση κατά αγνώστων. Οπως δήλωσε ο κ. Στρατούλης, τρία άτομα όταν τον αναγνώρισαν δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι «θα σε σκοτώσουμε εδώ και άρχισαν να με χτυπούν με γροθιές στο κεφάλι».

Ο βουλευτής εκείνη την ώρα φώναξε: «Είμαι ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ με χτυπάει η Χρυσή Αυγή», όποτε παρενέβησαν φίλαθλοι τρέποντας σε φυγή τους αγνώστους.

Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «σπείρα εγκληματιών», ζητώντας την αποκάλυψη των ενόχων, ενώ έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα του γηπέδου και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά των ατόμων που του επιτέθηκαν.

Χρυσαυγίτες κατά Στρατούλη

Η Χρυσή Αυγή διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή, κάνοντας λόγο για συκοφαντική επίθεση «από κοινού από όλες τις ?δημοκρατικές? δυνάμεις από τη ΝΔ μέχρι τους αντιεξουσιαστές».

Αμέσως μετά το συμβάν τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, μετά το συμβάν, είχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, ενώ το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. «Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών.

Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά», επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Καταδικάζουμε με σφοδρότητα την επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Στρατούλη. Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας».

Κόμματα
Καταδίκη του νεοναζισμού

Την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή Δ. Στρατούλη κατήγγειλε και το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι «έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα». Χουλιγκανική χαρακτήρισε την επίθεση η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνοντας ότι «οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο βίας στην καθημερινότητα.

Οσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές, να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλο τον δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες» τόνισε η Δημοκρατική Αριστερά. Τέλος την επίθεση καταδίκασε και το ΚΚΕ λέγοντας ότι «ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών».

Παναγιώτης Τσούτσιας

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ