Τα ομόλογα έργου «όπλα» στην αντιμετώπιση της κρίσης. Παρέμβαση της κας Μαριέττας Γιαννάκου

Την μεγάλη σημασία των ομολόγων έργων για την ανάπτυξη των οποίων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) , υπογράμμισε στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της  ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου.



Την μεγάλη σημασία των ομολόγων έργων για την ανάπτυξη των οποίων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενθαρρύνει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) , υπογράμμισε στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της  ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου.  Τα ομόλογα έργου μπορούν να αποβούν ιδιαίτερα θετικά και αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κρίσης και στη διατήρηση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τόνισε η κ. Γιαννάκου στη συζήτηση για την ετήσια έκθεση της ΕΤΕπ, παρουσία του Προέδρου της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer και του Επιτρόπου κ. Algirdas Semeta, Αρμόδιου για τη Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση, Έλεγχο και Καταπολέμηση της Απάτης. Ταυτόχρονα  ωστόσο, η κα. Γιαννάκου διερωτήθηκε, εάν τα ομόλογα έργου χρησιμοποιηθούν στις χώρες που βρίσκονται σε δημοσιονομική προσαρμογή, όπως η Ελλάδα.

Στη συνέχεια η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, ανέφερε  ότι τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΤΕπ επιβάλλεται να είναι απλά, ως αναγκαία προϋπόθεση για τη διαφάνεια, τον έλεγχο και την οικονομική τους απόδοση, ανακυκλούμενα και ευέλικτα, ώστε να προσαρμόζονται στις μεταβολές των συνθηκών ή της ζήτησης της αγοράς. Τόνισε ακόμη ότι " Σημαντικά οικονομικά οφέλη μπορεί να αποφέρει η δράση της ΕΤΕπ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως ο νέος ευρωπαϊκός μηχανισμός μικροχρηματοδοτήσεων Progress,  η συμφωνία  θέσπισης νέου μέσου επιμερισμού του κινδύνου για τη στήριξη καινοτόμων και νεοσυσταθεισών ΜΜΕ και η ανάπτυξη μιας «θυρίδας» δανείων της ΕΤΕπ για τις ΜΜΕ, η οποία θα εξυπηρετεί τις αντίστοιχες επιχειρήσεις, με στόχο την επέκταση του πεδίου εφαρμογής των δανείων της ΕΤΕπ προς τις ΜΜΕ σε μικρότερους χρηματοπιστωτικούς μεσολαβητές και μικρότερες ΜΜΕ.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της η κα. Γιαννάκου  εξήρε τον ρόλο της ΕΤΕπ  στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ, κυρίως στους τομείς της ανάπτυξης και απασχόλησης και εξέφρασε την ευχή η Τράπεζα να αποδώσει το μέγιστο δυνατό σε όλες τις χώρες και κυρίως σε όσες πλήττονται από την οικονομική κρίση. Να σημειώσουμε ότι πριν από την έναρξη της Ολομέλειας η κα. Γιαννάκου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς τα νέα δεδομένα στην ευρωπαϊκή και ιδιαίτερα την ελληνική οικονομία και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τράπεζα στην ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ