Ο 112 SOS, ένας μικρός υπέρ-ήρωας για τα επείγοντα! (βίντεο)

Μια διάρρηξη. Μια πυρκαγιά. Ένα τροχαίο. Αλλά και ένα καρδιακό επεισόδιο. Ένας τραυματισμός. Ένα εξαφανισμένο παιδί. Όταν απειλείται ζωή η περιουσία οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται να θυμούνται έναν μόνον αριθμό. Το 112. Τον ευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων, που λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνδέει τους πολίτες που κινδυνεύουν μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία).

Μια διάρρηξη. Μια πυρκαγιά. Ένα τροχαίο. Αλλά και ένα καρδιακό επεισόδιο. Ένας τραυματισμός. Ένα εξαφανισμένο παιδί. Όταν απειλείται ζωή η περιουσία οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζεται να θυμούνται έναν μόνον αριθμό.



Το 112. Τον ευρωπαϊκό αριθμό επειγόντων, που λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνδέει τους πολίτες που κινδυνεύουν μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία).




Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112 (11/2), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάζει τρία τηλεοπτικά σποτ προώθησης με τον νέο υπέρ-ήρωα τον 112 SOS.

Τα σποτ σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με την εποπτεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (που είναι αρμόδια για την λειτουργία του 112 στην Ελλάδα) και του Ιδρύματος για το 112 (112 Foundation – μιας ΜΚΟ για την προώθηση της γνώσης του 112 στην Ευρώπη). Τα βίντεο θα προβληθούν ευρέως στην τηλεόραση, τους κινηματογράφους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο προκειμένου το 112 να γίνει ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα όπου, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο είναι σχεδόν άγνωστο.

 

 

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα ενημερώνει σχετικά με το 112 τους Έλληνες πολίτες και τους ξένους τουρίστες με φυλλάδια στα Ελληνικά και Αγγλικά που θα μοιραστούν στον Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος, και στους ταξιδιώτες των πτήσεων της Aegean Airlines από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις οθόνες παραλαβής των αποσκευών στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" προβάλλονται ήδη, από τις 8 έως τις 15 Φεβρουαρίου, αφίσες σχετικά με το 112 στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Μηνύματα για το 112 θα προβάλλονται επίσης στις οθόνες ενημέρωσης του Μετρό της Αθήνας και στις πινακίδες ηλεκτρονικής ενημέρωσης του Λιμένα του Πειραιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ