«Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου»: ένα βιβλίο της Ειρήνης Φραγκάκη αφιερωμένο στην ημέρα της γυναίκας

“Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου” είναι το πρώτο ολοκληρωμένο συγγραφικό πόνημα της σητειακής καταγωγής συγγραφέως Ειρήνης Φραγκάκη, με θέμα το διαζύγιο και κυκλοφορεί από την ΔΥΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.



“Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου” είναι το πρώτο ολοκληρωμένο συγγραφικό πόνημα της σητειακής καταγωγής συγγραφέως Ειρήνης Φραγκάκη, με θέμα το διαζύγιο και κυκλοφορεί από την ΔΥΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Ένα βιβλίο με θέμα-ταμπού αυτό του διαζυγίου.
Μια γυναίκα που από αρνάκι γίνεται λύκος. Παίρνει τη ζωή στα χέρια της μετά από πολύ μεγάλο πόλεμο από το συγγενικό περιβάλλον και τους διαψεύδει αφού κανείς δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει.
Πώς μια γυναίκα αλλάζει ρότα στα θέλω και τα πρέπει της;
Με ποιον τρόπο ανακαλύπτει την δύναμη και τη θέληση που κρύβει μέσα της;
Πώς διώχνει από τη ζωή της κάθε δυνάστη, βάρβαρο κι επίμονο κατακτητή της ;
Πώς γίνεται μόνη της πια, λιμάνι του εαυτού της;
Ξαναγεννιέται ο ίδιος άνθρωπος σε αυτή τη ζωή τελικά; Αλλάζει ο χαρακτήρας ή βγαίνει από μέσα μας αυτό που ούτε κι εμείς καταλαβαίναμε για ποιο λόγο κρύβαμε τόσο βαθιά;

"Κάποτε έβλεπα τη ζωή μου σαν να ήμουν κλεισμένη πίσω από σίδερα λες και δεν υπήρχε αέρας εκεί που με είχαν κλείσει. Aσφυκτιούσα αλλά δεν το καταλάβαινε κανείς.

Ποιος άλλωστε θα είχε την ''καλοσύνη'' να ενδιαφερθεί για μένα για το πως ένιωθα ή για το τι με απασχολούσε; Ποιος θα μπορούσε έστω και μια φορά στην ζωή μου να με ρωτήσει για το τι πραγματικά είχε ανάγκη η ψυχή μου; Απολύτως κανείς. Κανείς μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο μου εκείνος! Εκείνος που όχι μόνο νοιάστηκε για μένα αλλά και ό,τι έκανε ήταν πραγματικά αληθινό και βγαλμένο μέσα από την καρδιά του.

Αυτόν τον άνδρα αγάπησα γιατί μου έμαθε τι θα πει ζωή και τι σημαίνει να αναπνέεις χωρίς να χρειάζεσαι μάσκα οξυγόνου όταν όλα γύρω σου γίνονται καταπιεστικά και μια θηλιά για να σε πνίξουν. Αυτόν που μου έδειξε τον τρόπο πώς να το κάνω χωρίς να έχω τύψεις ότι κλέβω... την ανάσα κάποιου άλλου..."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ