O ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, έχει αρχίσει να έχει κενά μνήμης

Ο 94χρονος πια ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, έχει αρχίσει να έχει κενά μνήμης, ακόμη και να μην καταλαβαίνει πολλές φορές, αποκάλυψε παλιός του φίλος.



Ο 94χρονος πια ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, έχει αρχίσει να έχει κενά μνήμης, ακόμη και να μην καταλαβαίνει πολλές φορές, αποκάλυψε παλιός του φίλος, σύμφωνα με δημοσίευμα στο newsit.gr.

Το Σάββατο, ο Μαντέλα μπήκε ξανά στο νοσοκομείο για εξετάσεις και πήρε εξιτήριο την Κυριακή. Ο φίλος του και διάσημος δικηγόρος Τζορτζ Μπίζος αποκάλυψε ότι αρχίζει να παρουσιάζει κενά μνήμης.

"Δυστυχώς, ξεχνά μερικές φορές ότι ο ένας ή ο άλλος έχουν πεθάνει, ή το πρόσωπό του εκφράζει ότι δεν καταλαβαίνει όταν τού λένε ότι ο Γουόλτερ Σιζούλου ή κάποιος άλλος δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας", δήλωσε ο Τζορτζ Μπίζος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Eyewitness News.

Σύμφωνα την οικογένειά του, ο Νέλσον Μαντέλα εξακολουθεί να παρακολουθεί την πολιτική ζωή, ωστόσο δεν έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή του εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Τζορτζ Μπίζος και ο Νέλσον Μαντέλα συνδέονται με φιλία από τη δεκαετία 1940.
Ο 94χρονος πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής έχει αποσυρθεί και ζει στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο νοσηλεύτηκε για 20 μέρες με πνευμονική λοίμωξη.

Ειδικός σε θέματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Τζορτζ Μπίζος εκπροσωπούσε τον Μαντέλα και άλλους ακτιβιστές κατά του καθεστώτος του απαρτχάιντ, όπως ο Γουόλτερ Σιζούλου (1912-2003) ή ο Γκόβαν Μπέκι (1919-2010) κατά τη διάρκεια της δίκης της Ριβόνια, κατά την οποία ο Νέλσον Μαντέλα καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1964.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ