Ο Άκης Πετρετζίκης μπαίνει με όρεξη στην κουζίνα μας και μαγειρεύει: Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γιουβέτσι για όλη την οικογένεια!
Ανακατεύουμε τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τους πλάθουμε σε μπαλάκια 5 εκ. Τους αλευρώνουμε καλά και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα πυρέξ μαζί με τους κεφτέδες και ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς αφού προσθέσουμε τις χυλοπίτες για 40 λεπτά.
Για τους κεφτέδες
500 γρ. κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κ.σ φρυγανιά ή 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 ώριμες τομάτες κομμένες σε κύβους
3 πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
1 κύβο μυρωδικών
1 ποτήρι νερού χυλοπίτες
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr