Φανταστική συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Πανετόνε με σοκολάτα!
Νόστιμη και εύκολη συνταγή για να μείνουν οι πάντες έκπληκτοι στα ρεβεγιόν σας!
Υλικά συνταγής
Υγρά υλικά :
250 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό 6 μεγάλα αβγά 100 γρ. γάλα, 1 κ.γ. αλάτι
Στερεά υλικά:
700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 2 φακελάκια μαγιά 140 γρ. ζάχαρη 2 βανίλιες 100 γρ. σταφίδες 100 γρ. μίνι OREO 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Για γαρνίρισμα:
λιωμένη σοκολάτα σπασμένα OREO
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τις σταφίδες. Τα ανακατεύουμε .
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μπολ, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Ζυμώνουμε για 7- 8 μέχρι το μίγμα να γίνει ελαστικό και πολύ μαλακό. Σαν τσίχλα.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο μπολ , το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο ή κοντά στο καλοριφέρ για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί.
Βουτάμε τα χέρια σε βούτυρο και αδειάζουμε την ζύμη στον πάγκο να ξεφουσκώσει. Προσθέτουμε τα OREO και την σοκολάτα. Με γρήγορες κινήσεις αναδιπλώνουμε να μπουν μέσα τα υλικά. Θα αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα αν η ζύμη είναι ζέστη.
Ισομοιράζουμε σε δυο μικρές καλά βουτυρωμένες φόρμες κέικ η σε μια μεγάλη. Η ζύμη πρέπει να φτάνει μέχρι την μέση του σκεύους.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί και πάλι για περίπου 40' σε σβηστό φούρνο.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr