Μια Πάπια μα ποια πάπια! Κονφί με σταφίδες τουρσί από τον γιορτινό Γιάννη Λουκάκο που έβαλε τα δυνατά του!

Μοναδική, λαχταριστή, φανταστική συνταγή!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

Για το κονφί πάπιας με σταφίδες τουρσί
1500 γρ. πάπια μπούτι, με το δέρμα και το κόκκαλο (περίπου 4 πόδια)
40 γρ. σκόρδο, σκελίδες ολόκληρες
ελαιόλαδο
20 γρ. θυμάρι
Για τις σταφίδες τουρσί
140 γρ. σταφίδες
20 γρ. σινάπι, σπόρος
300 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. αλάτι
 

Για τη μαρινάδα
1 γρ. δεντρολίβανο, καθαρισμένο
2 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο
20 γρ. μαϊντανός, καθαρισμένος
160 γρ. ζάχαρη
240 γρ. αλάτι
10 γρ. δαφνόφυλλα
4 γρ. πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
10 γρ. μπαχάρι τριμμένο
 

Για τις σταφίδες τουρσί
140 γρ. σταφίδες
20 γρ. σινάπι, σπόρος
300 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
30 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κονφί πάπιας με σταφίδες τουρσί
Αλείφουμε το κρέας καλά με τη μαρινάδα σε όλη του την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4 ώρες.
Πλένουμε την πάπια και σκουπίζουμε καλά να φύγει η υγρασία.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι και ελαιόλαδο τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Φέρνουμε σε βρασμό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (η θερμοκρασία του λαδιού να μην ξεπερνά τους 80°C), μέχρι το εσωτερικό της πάπιας να φτάσει τους 75°C. 
Αφαιρούμε την πάπια από το λάδι, στεγνώνουμε και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι η πέτσα να πάρει ωραίο χρώμα και να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
Σερβίρουμε με τις σταφίδες τουρσί.

Για τη μαρινάδα
Χτυπάμε στο μπλέντερ το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι και το μπαχάρι και σχηματίζουμε μια πάστα.

 

Για τις σταφίδες τουρσί
Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες, μέσα στο κατσαρολάκι με το υγρό για το τουρσί. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Πηγή: yiannislucacos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr