Κουρκουμπίνες με μαγειρευτό κοτόπουλο, μανιτάρια & λάδι τρούφας από τον Γιάννη Λουκάκο

Εύκολα και γρήγορα, μία συνταγή που θα εντυπωσιάσει 

ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο
70 γρ. ελαιόλαδο
260 γρ. κοτόπουλο μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
120 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
35 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
100 γρ. πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
85 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
70 γρ. μαυροδάφνη
150 γρ. ζωμός κοτόπουλου
45 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. βούτυρο
5 γρ. θυμάρι
2 γρ. δενδρολίβανο
40 γρ. παρμεζάνα
300 γρ. κουρκουμπίνες, βρασμένες
λάδι τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτο
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά απ' όλες τις  πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Αποσύρουμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ξανθό χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, και μόλις μυρίσει, ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να καλυφθεί σχεδόν από τα υγρά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Αφού το κοτόπουλο έχει μαγειρευτεί, ρίχνουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα βότανα, την παρμεζάνα, το βούτυρο και το λάδι τρούφας και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται. 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yannis.lucacos.com για την παραχώρηση της συνταγής

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr