Μους από τυρί ανεβατό, με κονφί παντζαριών και μέλι από την μοναδική Ντίνα Νικολάου

Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά

για 4 - 6 μερίδες
Για τη μους
200 γρ. τυρί ανεβατό Biopan
25 γρ. μέλι Melino
60 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για το κονφί παντζαριών
300 ml κόκκινο ξηρό κρασί, κατά προτίμηση βιολογικό
80 γρ. ζάχαρη Trofino
1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισο Biotos
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή Biotos
2 παντζάρια Biotos, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

 

Εκτέλεση
Για τη μους: Ρίχνω στον κάδο του μίξερ το τυρί ανεβατό, το μέλι, την κρέμα γάλακτος, το λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια αφράτη και λεία μους. Τη μεταφέρω σε μπολ και τη βάζω στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Για το κονφί: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τη ρίγανη και τα μπαστουνάκια παντζαριών και τα βράζω  σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρουν βράση).
Για το σερβίρισμα: Στραγγίζω τα μπαστουνάκια και τα μοιράζω σε 4 - 6 φαρδιά ποτήρια σαμπάνιας ή σε χαμηλά ποτήρια του ουίσκι. Στη συνέχεια τα γεμίζω με τη μους και σερβίρω.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr