Πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα BBQ από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολα, γκουρμέ και οικονομικά! Γιατί δεν δοκιμάζετε να φτιάξετε αυτό το τέλειο φαγητό για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα;

Συστατικά
1 ½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου 
300 γρ. κέτσαπ 
8 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
8 κ.σ. worcestershire sause
8 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.γ. ταμπάσκο
1 κρεμμύδι ή 2 μικρά ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
σαλάτα coleslaw

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου (bbq sauce)

Καραμελώνουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το ξύδι και αφού εξατμιστεί χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, για την σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σφίξει η BBQ σως. Περνάμε τη σάλτσα από το μπίμερ ή ένα μπλέντερ για να γίνει λεία. 
Για τις φτερούγες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τις φτερούγες στη μέση, αφαιρώντας το ακριανό κομμάτι το οποίο δεν μας προσφέρει κάτι.
Ψήνουμε τις φτερούγες πάνω σε σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν το πολύ λίπος. Καλό είναι να έχουμε βάλει ένα ταψί με μια λαδόκολλα από κάτω για να μην πέσουν λάδια στο φούρνο. 
Βουτάμε καλά τις φτερούγες μέσα στη BBQ sauce και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ακομά 10 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν και να γίνουν τραγανές. 
Σερβίρουμε με σαλάτα coleslaw!
 

Tip
Το μυστικό είναι το διπλοψήσιμο!

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr