Σούπα κολοκύθας με προσούτο - Της ταιριάζει μοσχοκάρυδο κύμινο τσίλι, τζίντζερ, ή κανέλλα

Μια ιδιαίτερη σούπα κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα...

YΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο

1 κιλό γλυκιά κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

350 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά 

200 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου 

100 ml φρέσκο γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι 

1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος 

100 γρ. κάστανα, προβρασμένα, έτοιμα 

12 φέτες προσούτο

12 λεπτές φέτες γραβιέρα

Ευχαριστούμε θερμά το BΗΜΑ GOURMET για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο ώσπου να μαλακώσει. Ρίχνουμε την κολοκύθα, την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό και το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για τουλάχιστον 1 ώρα, ώσπου να αρχίσουν να πήζουν τα υγρά.  

Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι. 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και γυρίζουμε για λίγα λεπτά τα κάστανα ώστε να ροδίσουν. 

Σερβίρουμε τη σούπα σε 6 βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα κάστανα, το προσούτο και τις φέτες της γραβιέρας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr