Υγιεινή και άκρως γευστική συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: Σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο
Συστατικά
3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κάθετες φέτες πάχους 3 εκ.
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου (βασιλικός, δυόσμος)
250 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
3 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. worcestershire sauce
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
λίγα μυρωδικά για τη σαλάτα
ξύσμα από 2 λάιμ
¼ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα όπως 10 φύλλα βασιλικού 5 φύλλα δυόσμο και ξύσμα από 2 λάιμ. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν. Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά για το σοτάρισμα. Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι, σος Worcestershire και το κρεμμυδάκι και χυμό από 2 λάιμ με ένα κουτάλι).
Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr