Κοτόσουπα με άγριο ρύζι και λαχανικά από τον εκπληκτικό Δημήτρη Σκαρμούτσο
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει το ιδανικό φαγητό για τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα.
Υλικά
1 κοτόπουλο μεγάλο, προτιμότερο βιολογικό (ή κόκορα ή κότα), χωρίς πέτσες
1 κρεμμύδι
8 - 10 γαρίφαλα
4 μεγάλα πράσα (μόνο το τρυφερό τους)
200 γρ. μανιτάρια άσπρα
1 μέτρια πατάτα, βιολογική
2 καρότα, βιολογικής καλλιέργειας
1 μικρή σελινόριζα
6 λιαστές ντομάτες
150 γρ. άγριο ρύζι
1/2 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς σιταρένιος (όχι ξινός)
αλάτι, πιπέρι
4 - 5 κουτ. σούπας λάδι
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για αυτή τη συνταγή
Διαδικασία
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό να το καλύπτει άνετα. Ξαφρίζουμε σχολαστικά και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα καρφωμένα. Μαζί βάζουμε και λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο (45΄ - 1 ώρα περίπου). Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά ως εξής: τις λιαστές ντομάτες σε μικρούτσικα κομμάτια, τα καρότα σε φετάκια, τα πράσα τα χαράζουμε σταυρωτά και τα ψιλοκόβουμε, την πατάτα και τη σελινόριζα σε ζάρια, τα μανιτάρια φετάκια.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν κρυώσει σχετικά, βγάζουμε το πουλί σε μια πιατέλα και το κρατάμε για τη γέμιση της κολοκύθας. Βάζουμε το ζουμί να βράσει και ρίχνουμε το λάδι μαζί με όλα τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν μόνα τους 5 λεπτά και ρίχνουμε το άγριο ρύζι. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 10 - 15 λεπτά η σούπα είναι έτοιμη. Την αφήνουμε μισή ώρα πριν σερβίρουμε. Την πυκνότητα της σούπας τη ρυθμίζουμε ανάλογα με το γούστο μας, αλλά το άριστο είναι να είναι λίγο πηχτή
Σημαντικό: Πρέπει να βράζουμε το κοτόπουλο για να πάρουμε το ζουμί, να ξαφρίζουμε σχολαστικά τις ακαθαρσίες με ειδική σήτα για να πάρουμε έναν διάφανο ζωμό.
WHO IS WHO
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr