Χοιρινά Παϊδάκια με σάλτσα teriyaki από τον φοβερό Master Chef Άκη Πετρετζίκη
Αυτή η συνταγή θα σας πάρει τα μυαλά, δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε...
Συστατικά
300 γρ. χοιρινά παϊδάκια
1 κρεμμύδι λευκό
1 καρότο
1 πράσο
1 lemongrass
1 ρίζα τζίντζερ
ηλιέλαιο
νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα teriyaki
150 ml σόγια
120 ml sake
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ρίζα τζίντζερ
5 σκ. σκόρδο
500 ml νερό
Για τον πουρέ
πουρές πατάτας
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε στο ηλιέλαιο στην κατσαρόλα μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια αφού τα κόψουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα στρώνουμε πάνω από τα λαχανικά και σκεπάζουμε με νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 - 4 ώρες και στα τελευταία 15 λεπτά προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο σάλτσα teriyaki.
Τελειώνουμε τα παϊδάκια σε τηγάνι με λίγο teriyaki, μέχρι να γλασάρει και σερβίρουμε με τον πουρέ.
Για τη σάλτσα teriyaki
Φλαμπάρουμε το sake για να φύγει το αλκόολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε χοντροκομμένο και κοπανισμένο το τζίντζερ και κοπανισμένες τις σκελίδες σκόρδο, τη σόγια και το νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr