Εξωτικά Ταΐλανδέζικα Κεφτεδάκια με Σαλάτα Noodles!!!

YΛΙΚΑΓια τα κεφτεδάκια: 600γρ κιμά (κοτόπουλο – χοιρινό) 2 κρεμμύδια 6 πράσινα κρεμμυδάκια 100γρ τζίντζερ 1 αβγό ½ καυτερή πιπεριά ½ ματσάκι κόλιανδρο ½ φλιτζάνι chili sauce 4 κ.σ. σουσάμι 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο ½ φλιτζάνι φρυγανιά 1 κ.γ. αλάτι



YΛΙΚΑ


Για τα κεφτεδάκια:

  • 600γρ κιμά (κοτόπουλο – χοιρινό)
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 πράσινα κρεμμυδάκια
  • 100γρ τζίντζερ
  • 1 αβγό
  • ½ καυτερή πιπεριά
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο
  • ½ φλιτζάνι chili sauce
  • 4 κ.σ. σουσάμι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, την πιπεριά και τον κόλιανδρο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μίγμα, ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.

Για την σαλάτα:

  • 1 πακέτο noodles
  • 1 αγγουράκι
  • 2 πιπεριές χρωματιστές
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 50γρ τζίντζερ
  • 4 φρέσκια κρεμμυδάκια
  • 4 κ.σ.  σησαμέλαιο
  • Λίγο κόλιανδρο
  • 6 κ.σ. γλυκόξινη σος
  • Λίγο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα noodles σε καυτό νερό για 4’ – 5’ λεπτά και τα σουρώνουμε.Tα ανακατεύουμε με τα λαχανικά όλα ψιλοκομμένα, τα μυρωδικά, το σησαμέλαιο και την σος. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με τους κεφτέδες.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr