Απίθανη συνταγή: Τσιγαρισμένες γαρίδες με ντομάτες, κρασί και βασιλικό από by Δημήτρης Σκαρμούτσος
Ένα νόστιμο και απλός πιάτο που θα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.
Υλικά
3 ½ κούπες νερό
½ κούπα αλάτι χοντρό
1 κούπα παγάκια
½ κιλό γαρίδες μεγάλες
1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κούπας φρέσκια κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδου κομμένα σε μικρά κομματάκια
½ κούπα λευκό κρασί ξηρό
1 κούπα αποφλοιωμένες χοντροκομμένες ντομάτες
¼ κ.γ. αλάτι χοντρό
¼ κ.φ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
170 γρ ζυμαρικά Vermicelli
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για αυτή τη συνταγή
Διαδικασία
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη.
Σε μια λεκάνη προσθέστε το νερό και την ½ κούπα αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το αλάτι. Σε ένα Polybag βάλτε το αλατόνερο, τα παγάκια και τις γαρίδες. Σφραγίστε την σακούλα και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βγάλτε τις γαρίδες απο την σακούλα, πετάξτε το αλατόνερο και καθαρίστε τις γαρίδες.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίστε για 15 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις γαρίδες και τσιγαρίστε για 1 λεπτό. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε το για ένα λεπτό, καθαρίζοντας τα τοιχώματα και τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσετε τυχών καφέ (κολλημένα) κομμάτια. Προσθέστε την ντομάτα, το ¼ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες. Απομακρύνεται το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε την σάλτσα πάνω απο τα ζυμαρικά. Πασπαλίστε με τον βασιλικό.
Who is who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr