Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια πεντανόστιμη πουτίγκα με ροδάκινα

Ένα εξαιρετικό γλυκο για επιδόρπιο στο σημερινό σας τραπέζι...

Συστατικά

200 γρ. παξιμάδια ή ντάκος
8 αυγά
500 ml γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κονσέρβες ροδάκινο (420 γρ. η μία)
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι

170 γρ. λευκή κουβερτούρα, λιωμένη
60 γρ. βούτυρο
ζουμί από κονσέρβα ροδάκινο κομπόστα
φρέσκο δεντρολίβανο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τα παξιμάδια μας και περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την κανέλα, τις ζάχαρες, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, με μία κουτάλα απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα παξιμάδια.
Κλείνουμε με μία μεμβράνη το σκεύος μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Με το σουρωτήρι μας, σουρώνουμε τα ροδάκινα κομπόστα και τα κόβουμε σε φετούλες και στη συνέχεια τις τοποθετούμε πάνω στα παξιμάδια.
Πασπαλίζουμε με μαύρη μαλακή ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Σερβίρουμε την πουτίγκα με ροδάκινα και παξιμάδια και περιχύνουμε από πάνω το σιρόπι μας.

Για το σιρόπι

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ζουμάκι από τα ροδάκινα, το βούτυρο και το δεντρολίβανο και περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η κομπόστα. Όταν δέσει η κομπόστα, αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
Σε ένα μπολάκι, σπάμε τη λευκή σοκολάτα και ρίχνουμε το μείγμα από την κομπόστα και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr