Πατάτες αντιναχτές : Μια συνταγή από την Κύπρο για νοστιμιά 100%

'Ενα νόστιμο και γρήγορο φαγητό για 4 άτομα

Υλικά
-1 κιλό πατατούλες με τη φλούδα, καλά πλυμένες
-250 ml κρασί κόκκινο
-1 κουτ. σούπας κόλιαντρο (κόκκους κοπανισμένους)
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Ηλία Δεμιρτζόγλου και το thecookbook.gr  για αυτή την συνταγή 

Εκτέλεση

Προετοιμασία 10 λεπτά Μαγείρεμα 25 λεπτά

Σπάμε τις πατάτες μία μία με βαρύ αντικείμενο, ώστε να κάνουν μια σχισμή και τις αλατίζουμε καλά. Τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε κατσαρόλα, με ελαιόλαδο που μόλις να τις καλύπτει. Μόλις περάσουν 10-15 λεπτά δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Βγάζουμε τις πατάτες με μια τρυπητή κουτάλα. Aφαιρούμε αρκετό από το λάδι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ξαναρίχνουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τον κόλιαντρο, σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και κουνάμε πάνω κάτω δυνατά τις πατάτες να ανακατευτούν για λίγο. Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr