O Άκης μας ετοιμάζει κάτι νηστίσιμο & θρεπτικό: Κρύα σούπα με ρεβίθια και ταχίνι

Μια απίθανη συνταγή που θα λατρέψετε!

Συστατικά
1 μεγάλη ντομάτα, χωρίς σπόρια και ζουμιά, ψιλοκομμένη
1/2 αγγούρι με τη φλούδα πλυμμένο, ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελιές χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
1 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
800 γρ. βρασμένα, στραγγισμένα ρεβίθια
3 κ.σ. χυμός λάιμ
ελαιόλαδο
¼ κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 σκ. σκόρδο
100 γρ. ταχίνι
100 γρ. φέτα τριμμένη προαιρετικά για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Σε ένα μπολ με το κουτάλι απαλά χωρίς να το πατάμε, ανακατεύουμε τις ντομάτες με το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις ελιές, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα ρεβίθια μαζί με το χυμό λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, κύμινο, σκρόδο, το ταχίνι και λίγο αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε νερό μέχρι η σύσταση της να φτάσει εκεί που τη θέλουμε. Η σωστή σύσταση αυτής της σούπας είναι αρκετά πηχτή. Δεν τη θέλουμε να είναι  αραιή.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα με τη ντομάτα και το αγγούρι, τη φέτα, έξτρα κίμινο και ελαιόλαδο…
Είναι μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή που χρησιμοποιεί τα ρεβύθια που τυχόν μας έχουν μείνει .

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr