3 συνταγές με λιγότερες από 400 θερμίδες για να μην χαλάσεις τη δίαιτά σου - Τα φτιάχνεις στο σπίτι
Δεν χρειάζεται να στερείσαι γεύσης για να ακολουθείς μία υγιεινή διατροφή, αρκεί να έχεις την όρεξη να ασχοληθείς με το φαγητό σου.
Η σωστή οργάνωση στην κουζίνα και τα απλά υλικά αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για νόστιμα και υγιεινά πιάτα. Κάνε την αρχή με 3 συνταγές με λιγότερες από 400 θερμίδες.
Σούπα με γλυκοπατάτα, καρότο φασόλια
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1/2 κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια)
1 γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)
3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα φασόλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προσθέστε όλα τα συστατικά για την αργή κουζίνα, και ασφαλίστε το καπάκι.
Τοποθετείς όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα μαγειρεύεις για 6 ώρες.
Ρίχνεις τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάς μέχρι να πετύχεις την τέλεια υφή.
Απολαμβάνεις τη σούπα!
Θερμίδες ανά μερίδα: 272
Γαλοπούλα με τσίλι
Υλικά
1 κιλό άπαχο κρέας γαλοπούλας
2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
700 γρ. ντομάτες σε κύβους
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1/4 φλιτζάνι σκόνη τσίλι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρεύεις τη γαλοπούλα για 10 λεπτά μέχρι να αλλάξει το ροζ χρώμα.
Τοποθετείς τη γαλοπούλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα πυρέξ και μαγειρεύεις στον φούρνο για 1 ώρα.
Θερμίδες ανά μερίδα: 233
Ρεβύθια με καρύδα, κάρυ και γλυκοπατάτα
Κάρυ:
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 1/1 φλιτζάνια ρεβίθια μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
2 φλιτζάνια μικρά μπουκετάκια κουνουπίδι
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
1 κουτάκι γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας garam masala
1/2 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια σπανάκι, ψιλοκομμένο
Ρύζι με καρύδα:
1 1/2 φλιτζάνια καστανό ρύζι μπασμάτι
1 κουτάκι γάλα καρύδας
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Για το κάρυ:
Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο τζίντζερ για επτά λεπτά.
Μεταφέρεις το μείγμα σε αργή φωτιά, και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σπανάκι.
Σιγομαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Πριν το σερβίρισμα, προσθέτεις το σπανάκι και το μαγειρεύεις για 5 λεπτά.
Θερμίδες ανά μερίδα: 398
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr