O Άκης μπαίνει στην κουζίνα & μας ξετρελαίνει με 1 πιάτο ελαφρύ: Σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι φριζέ και φράουλες
Ανοιξιάτικη σαλάτα με ωραία χρώματα και γεύσεις!!!
Συστατικά
200 γρ. σπανάκι baby
1 μέτριο μαρούλι φριζέ κομμένο σε κομμάτια
250 γρ. φράουλες
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
7 κ.γ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.γ. μαγιονέζα
λίγο αλάτι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα κρουτόν
3 φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κάνουμε μια βινεγκρέτ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μαζί το λάδι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαγιονέζα σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα σταγόνα στην αρχή ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα και μετά λίγο πιο γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει μια ωραία σάλτσα ενώ ανακατεύουμε.
Αν πήξει πάρα πολύ αραιώνουμε με λίγο νερό
Με αυτή τη βινεγρέτ ραντίζουμε τη σαλάτα μας.
Για τα κρουτόν
Ψήνουμε τις φέτες ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 10-12 λεπτά σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Τις πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τα κρουτόν και σερβίρουμε!
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr