Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Καταπληκτικό ριζότο με σπαράγγια

Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον υπέροχο σέφ!

Υλικά

1,5 κιλό σπαράγγια
3 φλ. ζωμό κοτόπουλου
1 ½ φλ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φλ. ρύζι για ριζότο
½ φλ. λευκό κρασί
1 φλ. τυρί Parmigiano-Reggiano
¼ φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρέσκο πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

 

Βάζουμε 1 φλ. σπαράγγια και 1 φλ. ζωμό κοτόπουλου στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πουρές.

Ρίχνουμε τον πουρέ με τον υπόλοιπο ζωμό και το 1 ½ φλ. νερό σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση (δεν το βράζουμε). Το αφήνουμε ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Βάζουμε το βούτυρο σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα και το λιώνουμε, σε μεσαία θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και το ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε ½ φλ. πουρέ που έχουμε ζεστάνει στο άλλο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο πούρες. Ανακατεύουμε καλά κάθε φορά που προσθέτουμε καινούργιο υλικό.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα σπαράγγια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.

Στο τέλος, βάζουμε ¾ φλ. τυρί, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας το υπόλοιπο τυρί.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr