Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προτείνει πεντανόστιμο πικάντικο φιλέτο ψαριού

Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον υπέροχο σέφ!

 

Υλικά
1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά καυτερή, ξεσποριασμένη και πολτοποιημένη
3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, πολτοποιημένος
3 κ.σ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
½  κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2 φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το βασιλικό, το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ¼  κ.γ. τσίλι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το υπόλοιπο τσίλι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρεύουμε τα φιλέτα ψαριού με 1 κ.σ. ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας τα τελευταία 3 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr