Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί πεντανόστιμες τάρτες με τυρί κρέμα και μύρτιλα!

Μια υπέροχη γλυκιά συνταγή για όλη την οικογένεια

Συστατικά
200 gr τυρί κρέμα
60 gr ζάχαρη κρυσταλλική + 50 γρ. για το σερβίρισμα
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα
220 gr κατεψυγμένα μύρτιλα ή φρέσκα
100 gr μαρμελάδα από μύρτιλα
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
1 κουτ. σούπας νερό 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στον κάδο την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα κατεψυγμένα μύρτιλα με τη μαρμελάδα από μύρτιλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 6 κομμάτια.
Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25Χ35) που έχουμε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε σφολιάτα σε πολλά σημεία.
Σε ένα άλλο μπολάκι σπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε μαζί με το νερό.
Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από κάθε σφολιάτα. 
Έπειτα απλώνουμε στη σφολιάτα μια κουταλιά από το μείγμα με το τυρί κρέμα και μια κουταλιά από το μείγμα με τα μύρτιλα.
Διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες σχηματίζοντας έναν κύκλο, ώστε η κρέμα να μείνει στο εσωτερικό και να μην μας «χυθεί» προς τα έξω.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr