Να σας σερβίρω γλυκό του κουταλιού καρπούζι που έφτιαξα με συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Ένα καλοκαιρινό γλύκισμα, ότι πρέπει για να φιλέψετε τους καλεσμένους σας.

Συστατικά
1 κιλό ψίχα καρπουζιού
800 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
χυμό από 2 λεμόνια
φλούδες από 2 λεμόνια
3 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε το μέλος μας Katerina Tsoutsa για αυτή τη συνταγή!

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τα αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε μερικά πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη.
Στην συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών και τη μαστίχα και τα βράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ελέγχουμε το δέσιμο του σιροπιού στάζοντας μερικές σταγόνες από το σιρόπι πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές ωραίες σταγόνες τότε είναι έτοιμο.
Αν ρίξουμε περισσότερο σιρόπι μέσα στο πιατάκι τότε αν σύρουμε το κουτάλι μας μέσα σε αυτό ο “δρομος”  που θα ανοίξει δεν πρέπει να “κλείσει” αμέσως.
Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό.
Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται.
Σε καθαρό δοχείο μεταφέρουμε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.

 

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr