Μια απίθανη καβουροσαλάτα με μαγιονέζα, μους λεμονιού – Απλή, νόστιμη, καλοκαιρινή

Μια τέλεια επιλογή για το καλοκαιρινό σας τραπέζι!

Υλικά

240 γρ. καβούρι Kamchatka Ρωσίας
120 γρ. μαγιονέζα μους λεμονιού
6 κομμάτια λιαστή ντομάτα
Χυμός από 1 λεμόνι
2 φύλλα κρέπας
2 πρέζες αλάτι, πιπέρι

Μαγιονέζα μους λεμονιού
4 αβγά
4 κλαδιά φρέσκο άνηθο
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γλ. worsester σος
60 γρ. χυμός λεμονιού
800 γρ. αραβοσιτέλαιο 
2 κ.σ. ξίδι
2 πρέζες ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι

Παρασκευή
Μαγιονέζα μους λεμονιού
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη worsester σος, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξίδι και σταδιακά το λεμόνι. Εξακολουθώντας το κτύπημα, προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι εωσότου το μίγμα πήξει. Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο άνηθο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφριά 3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα μους λεμονιού, τη λιαστή ντομάτα (ψιλοκομμένη), το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το μισό καβούρι. Με το κουπάτ κόβουμε τέσσερα κομμάτια από τα φύλλα κρέπας. Ύστερα, χρησιμοποιούμε το κουπάτ (στρογγυλό, διαμέτρου 8 1/2 εκ. και βάθους 5 εκ.) για να στήσουμε την καβουροσαλάτα. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε το ένα κομμάτι κρέπας στον πάτο του κουπάτ, ως βάση. Με ένα κουταλάκι προσθέτουμε πάνω από την κρέπα μια στρώση του μίγματος με το καβούρι και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο (στρώσεις κρέπας και γέμισης εναλλάξ) και για τα υπόλοιπα 3 κομμάτια κρέπας. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο καβούρι, αφαιρούμε προσεκτικά το κουπάτ και γαρνίρουμε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο. 

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr