O Άκης για σήμερα μας ετοιμάζει δροσερή & πικάντικη σαλάτα με καρπούζι
Το απόλυτο πιάτο του καλοκαιριού!
Συστατικά
Για τη σαλάτα
2 καλές χούφτες σπανάκι
1 μικρή χούφτα μαϊντανό, χοντροκομμένο
4-5 φύλλα δυόσμου (όχι τα κοτσάνια)
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι μικρό , ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 2 λάιμ
200 γρ. καρπούζι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σαλάτα και τις πίτες)
Για τη φέτα
1/2 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σπόρους
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
200 γρ. φέτα, κομμένη στη μέση
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη φέτα
Στο γουδί, χτυπάμε το κύμινο, τον κόλιανδρο και το πιπέρι.
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και την ανακατεύουμε με το παραπάνω μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι, το μαϊντανό και τον δυόσμο με την πιπεριά, τα μπαχαρικά μας και το λάιμ. Ρίχνουμε μέσα και το καρπούζι μας και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τις πίτες μας με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε σε μια γκριλιέρα ίσα να ζεσταθούν.
Σερβίρουμε τη σαλάτα από καρπούζι και σπανάκι ρίχνοντας από πάνω τη φέτα μας και το ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με τις πίτες μας.
Who is Who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr