Ο Δ. Σκαρμούτσος μας προτείνει τα πιο διαφορετικά burger που φάγατε ποτέ: Με σολομό & σάλτσα γιαουρτιού
Μια πρωτότυπη συνταγή για το τραπέζι σας.
Υλικά
1 φιλέτο σολομού (450γρ), καθαρισμένο και κομμένο
2 φλ baby σπανάκι, κομμένο
1/4 φλ φρυγανιά, τριμμένη
2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού (χωριστά)
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1/4 φλ σουσάμι, ψημένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 φλ γιαούρτι άπαχο
2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
ελαιόλαδο για λάδωμα
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σολομό, το σπανάκι, τη φρυγανιά, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, 1 κ.σ. σουσάμι, αλάτι και πιπέρι.
Πλάθουμε το μείγμα και χωρίζουμε σε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε το υπόλοιπο σουσάμισε ένα πιάτο και περνάμε το κάθε μπιφτέκι κι από τις δύο πλευρές να καλυφθεί με σουσάμι.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον άνηθο, το σκόρδο και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού.
Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο που έχουμε λαδώσει ελαφρά και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τα μπιφτέκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Ψήνουμε και τα ψωμάκια, για 2 περίπου λεπτά.
Βάζουμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια και προσθέτουμε από πάνω σως γιαουρτιού.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr