Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει τον τέλειο τρόπο για να μαγειρέψουμε λεμονάτο φιλέτο ψαριού

Μια υπέροχη πρόταση για το τραπέζι του Σαββάτου!

Υλικά

4 φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού
3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού 
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λεπτοκομμένη
1 κ.γ. ξηρός μαϊντανός
πιπέρι κατά βούληση

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί.

Πλένουμε τα ψάρια με νερό και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. 

Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί.

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και με βούτυρο.

Πασπαλίζουμε σκόρδο, μαϊντανό και πιπέρι. 

Ψήνουμε μέχρι το ψάρι να είναι λευκό για 30 περίπου λεπτά.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr