Δάχτυλα θρίλερ από ζαχαρόπαστα για να γελάσουν μικροί & μεγάλοι - Trick or Treat από τον Άκη Πετρετζίκη

Happy Halloween!!!!

Συστατικά
200 γρ. μάρτσιπαν (αμυγδαλόπαστα)
125 γρ. ζαχαρόπαστα πράσινη
4 παστέλια σε στικ
4 αμύγδαλα αποφλοιωμένα, ολόκληρα
½ κ.γ. μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Χωρίζουμε τη ζαχαρόπαστα σε 4 ίσια κομμάτια περίπου 30 γρ. και το μάρτσιπαν σε 4 ίσα κομμάτια των 50 γρ.
Ανοίγουμε τα κομμάτια του μάρτσιπαν με τον πλάστη ή τα χέρια μας σε οβάλ σχήμα.
Τοποθετούμε τα στικ στην μέση, αφήνοντας να περισσεύει λίγο στην άκρη.
Έπειτα πλάθουμε ελαφρά με τα χέρια προσέχοντας να μην μας σπάσει το στικ και δίνουμε κυλινδρικό σχήμα έτσι ώστε να θυμίζει δάχτυλο.
Με τον πλάστη ή με τα χέρια μας, ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας.
Καλύπτουμε ομοιόμορφα τα μάρτσιπαν μου πλάσαμε πριν.
Στις άκρες τοποθετούμε τα αμύγδαλα και έπειτα πιέζουμε ώστε να πάρουν την μορφή νυχιών για τα δάχτυλα.
Με μία οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαίρι χαράζουμε γραμμές δημιουργώντας τις κλειδώσεις των δακτύλων.
Μπορούμε αν θέλουμε να τα βάψουμε μαύρα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Trick or Treat!!

Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr