Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας προτείνει ένα διαφορετικό πίατο για το Σάββατο: Ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο!

Μια εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια.

Υλικά

300 γρ ζυμαρικά
1 κρεμμύδι, κομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
160 γρ τόνος
400 γρ ντομάτες, κομμένες
1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
100 γρ τσένταρ, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο απ' ό,τι αναφέρεται στο πακέτο.

Σουρώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό της κονσέρβας, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά και μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. 

Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά.

Απλώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά και σερβίρουμε

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr