Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας δείχνει το μυστικό του για να κάνετε τις πιο τραγανές και νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου

Υλικά

1440 γρ.  φτερούγες κοτόπουλου
1/4 φλ νερό
2 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
1 1/2 κ.σ. φυτικό λάδι
1/2 φλ χυμός ανανά
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, λιωμένο
1/2 φλ σάλτσα σόγιας
1/4 φλ καστανή ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. καλαμποκάλευρο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. 

Πλένουμε τις φτερούγες και τις στεγνώνουμε καλά. 

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το φυτικό λάδι και πασπαλίζουμε με 1/4 κ.γ. πιπέρι. 

Τις βάζουμε σε ένα ταψί, χωρίς να ακουμπάει η μια με την άλλη.

Τις ψήνουμε, γυρνώντας  το ταψί συχνά, για 45-50 λεπτά. 

Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το χυμό ανανά, τη καστανή ζάχαρη, το σκόρδο και το τζίντζερ. 

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το καλαμποκάλευρο με 1 κ.σ. νερό. 

Προσθέτουμε το μείγμα στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει σιροπιαστή, για 5 λεπτά. 

Περιχύνουμε τις φτερούγες με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. 

Σερβίρουμε αμέσως.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr