Ένα υπέροχο σνακ από τον Άκη Πετρετζίκη: Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και ρόκα

Ότι πρέπει για σήμερα... ακολουθήστε τις οδηγίες του Άκη και δοκιμάστε το!

Συστατικά
ελαιόλαδο 
4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3-4 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
1 κ.σ. μέλι
θυμάρι φρέσκο φύλλα από 2 κλωναράκια
1 φρατζόλα ψωμί σε φέτες
200 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα
φύλλα ρόκας
αλάτι
πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos - Food Styling: T. Webb

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αρχίζουμε να σοτάρουμε τα κρεμμύδια. 
Προσθέτουμε μέσα το ξύδι και το μέλι και όταν έχουν χάσει αρκετά από τα υγρά τους βάζουμε το θυμάρι και συνεχίζουμε να καραμελώνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά.
Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις φετούλες ψωμιού στον φούρνο και τις ζεσταίνουμε στους 160°C στον αέρα ή αν θέλουμε μπορούμε να τις ψήσουμε σε μία τοστιέρα.
Στάζουμε λίγο λάδι επάνω τους.
Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε στον πάγκο εργασίας και προσθέτουμε σε κάθε φέτα μια κουταλιά από το μείγμα με το κρεμμύδι, λίγα τρίμματα από το τυρί και φρέσκα φύλλα ρόκας.
 

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr