Brownies με κομμάτια λευκής σοκολάτας και φουντούκια. Για να γλυκαθούμε!
Ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει γλυκά η εβδομάδα μας!
ΥΛΙΚΑ
Για τα brownies
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε κομμάτια
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
175 γρ. ζάχαρη μαύρη
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
2 γρ. αλάτι
120 γρ. αλεύρι μαλακό
150 γρ. φουντούκια, σπασμένα
150 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
βούτυρο ή ηλιέλαιο, για την προετοιμασία του ταψιού
αλεύρι, για την προετοιμασία του ταψιού
σάλτσα καραμέλας, για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή.
Εκτέλεση
Για τα brownies
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ, με το σύρμα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά, ανακατεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα της σοκολάτας.
Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και τη λευκή σοκολάτα. Αλείφουμε το ταψί με μαλακωμένο ή λιωμένο βούτυρο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ουδέτερο λάδι, όπως το ηλιέλαιο.
Πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού και έπειτα τινάζουμε καλά, ώστε να φύγει το επιπλέον. Ψήνουμε σε φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Το brownie είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Whos is Who
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973.
Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America
. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.
Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr