Η συνταγή της ημέρας: Χούμους με σωταρισμένα σπαράγγια, αρακά και γογγύλια!
Μία ιδιαίτερη συνταγή για όσους νηστεύουν ή θέλουν να αλλάξουν για λίγο τις γεύσεις τους.
ΥΛΙΚΑ
σπαράγγι – 1 ματσάκι, οι άκρες κομμένες τελείως, τα υπόλοιπα τεμαχισμένα
αρακάς – 1/2 φλιτζάνι φρέσκο
γογγύλια – 1 ματσάκι
πιπεριά jalapeno – 1/2 αφήνουμε και τα κουκούτσια για πικάντικο αποτέλεσμα
κρεμμύδι φρέσκο – 4-5 κομμένα σε ροδέλες
χυμός λεμονιού – 2 κ.γλ. φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Για το χούμους:
ρεβύθια – 200 γρ. βρασμένα
ταχίνι – 200 γρ.
σκόρδο – 3 σκελίδες λιωμένες
χυμός λεμονιού – από 2 λεμόνια
πάπρικα
αλάτι
ελαιόλαδο
Ακολουθεί η συνταγή βήμα βήμα από το "Νηστικό Αρκούδι".
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το χούμους:
Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να είναι λεία. Προσθέτουμε περισσότερο λεμόνι και αλάτι να πετύχουμε τη γεύση που θέλουμε. Αν είναι πηχτό το μείγμα το αραιώνουμε με το ζουμί από τα ρεβύθια.
Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Για τα σωταρισμένα λαχανικά:
Ζεσταίνουμε ένα αρκετά βαθύ τηγάνι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Πριν κάψει τελείως το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τον αρακά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε και τα γογγύλια και το χυμό λεμονιού.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα υλικά μας και να απορροφήσουν τα υγρά τους και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με το χούμους!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr