Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου με καπνιστά ρεβίθια!
Πεντανόστιμο και υγιεινό!
ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ. φυτικό λάδι
8 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα και κόκαλο
½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
3-4 μελιτζάνες, ξεπικρισμένες , κομμένες
1 ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. σκόνη κύμινο
475γρ ντοματίνια
850 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα ή 2 κονσέρβες
χοντρό αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
φρέσκα φύλλα θυμάρι, για γαρνίρισμα
½ φλ γιαούρτι
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ψήνουμε σε μερίδες με το δέρμα προς τα κάτω, για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Μεταφέρουμε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι και το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 170C για 30 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr