Δοκιμάστε το αβοκάντο γεμιστό με γαριδοσαλάτα δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου και δεν θα χάσετε
Υλικά
• 2 αβοκάντο
• 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 230 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
• 1 φλ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα
• ½ φλ. καλαμπόκι
• ¼ φλ. γιαούρτι
• 1 λεμόνι, χυμός
• νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
• μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
• βασιλικός, για γαρνιτούρα
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση.
Διαδικασία
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά μέρος της σάρκας του αβοκάντο, αφήνοντας ¼ περίπου αυτής.
Κόβουμε τη σάρκα, που έχουμε αφαιρέσει, σε κύβους και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια αβοκάντο, τις γαρίδες, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε το κέλυφος των αβοκάντο με τη γαριδοσαλάτα, γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.
Who is Who
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.
Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr