Σήμερα μαγειρεύουμε κινέζικα νουντλς με κοτόπουλο & μανιτάρια με την βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη!

Βάλτε τα νούντλς σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και αφήστε τα να βράσουν για 4΄. Στραγγίστε τα και ρίξτε τους κρύο νερό για να μην κολλήσουν.

Βάλτε τα νούντλς σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και αφήστε τα να βράσουν για 4΄. Στραγγίστε τα και ρίξτε τους κρύο νερό για να μην κολλήσουν.



Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Ζεστάνετε το λάδι στο γουόκ ή στο τηγάνι. Όταν ζεσταθεί προσθέστε τις ροδέλες κρεμμυδιού και σοτάρετε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Η φωτιά θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατή, αλλά όχι τόσο δυνατή ώστε να μην μπορείτε να ελέγξετε το μαγείρεμα. Προσθέστε την πιπερόριζα και το σκόρδο.

Συνεχίστε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα το σκόρδο. Ρίξτε το κοτόπουλο, που θα πρέπει να πιτσιλίσει λίγο αν το λάδι είναι αρκετά ζεστό. Ανακατέψτε το μείγμα μόνο όταν ροδίσει το κοτόπουλο από τη μια πλευρά. Αφήστε το για λίγο να μαγειρευτεί και ανακατέψτε ξανά.

Στο μεταξύ κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και προσθέστε τα. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου για 4΄, προσθέτοντας περισσότερο λάδι αν το έχουν απορροφήσει όλο. Όταν μαλακώσουν όλα και αρχίσουν να βράζουν, ρίξτε στο σκεύος τη σος σόγιας και το κρασί ή το σέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε το μείγμα του κορνφλάουρ. Ανακατέψτε γρήγορα και μετά, καθώς το μείγμα αρχίζει να πήζει, ρίξτε τα στραγγισμένα νουντλς στο τηγάνι. Ανακατέψτε το μείγμα για μερικά δευτερόλεπτα και μετά σερβίρετέ το σε ζεστά πιάτα ή μπολ. Πασπαλίστε με μερικά φύλλα κόλιανδρου.

  • Υλικά
  • 2 κουταλιές της σούπας κρασί από ρύζι ή ξηρό σέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. κρύο νερό
  • φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 350 γραμμάρια φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες των 2,5 εκ.
  • 225 γραμμάρια μεγάλα καφέ μανιτάρια
  • 250 γραμμάρια νουντλς από αυγά
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2,5 εκατοστά τζίντζερ φρέσκο ξεφλουδισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr