Προτιμάτε η πρέπει να φάτε κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη; Ο Άκης Πετρετζίκης έχει την συνταγή
Νοστιμότατη κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη!
Συστατικά
750 γρ. βούτυρο
300 γρ. μπράντυ
1 κ.γ. ανθόνερο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. ζάχαρη άχνη+ 200 γρ. για το πασπάλισμα
1200 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
250 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα
1 κ.γ. ανθόνερο
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα τον λευκό αφρό.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με το μπράντυ, το ανθόνερο, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σπάμε τα αμύγδαλα ελαφρά σε ένα μούλτι και τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι.
Ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μέγεθος μικρού καρυδιού (30 γρ.) και τους τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί.
Αφού κρυώσουν τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.
Σε ένα κόσκινο βάζουμε τη ζάχαρη-άχνη και όταν κρυώσουν καλά τους πασπαλίζουμε.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr