Πεντανόστιμη πάστα φλώρα με μύρτιλα από την εκπληκτική Μαρία Εκμεκτσίογλου

Μια απίστευτη συνταγή με οδηγίες της μοναδικής μας Μαρίας Εκμεκτσίογλου ότι πρέπει για το τραπέζι σας.

Υλικά για τη συνταγή

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 ΑΤΟΜΑ:

300 γρ. παγωμένο βούτυρο
500 γρ. αλεύρι
1 αβγό
1 ποτήρι ζάχαρη (125 γρ.)
2 κουτ. σούπας γάλα
1 κουτ. σούπας νερό
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ:

½ κιλό μύρτιλα
½ κιλό ζάχαρη
½ ποτήρι νερό
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:

1 κρόκο αβγού χτυπημένο
Μύρτιλα

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Εκμεκτσίογλου και το mariaekmektsioglou.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την μαρμελάδα βράζετε το νερό τη ζάχαρη και τα μύρτιλα. Προτού την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και στη συνέχεια αφήνετε τη μαρμελάδα στην άκρη.

Κόβετε το βούτυρο σε κύβους και τους ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Τυλίγετε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αφήνετε στην άκρη λίγο από το ζυμάρι. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη με τον πλάστη, αλευρώνοντας κατά διαστήματα, σε πάχος ενός δαχτύλου. Την τοποθετείτε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια απλώνετε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη. Με το υπόλοιπο ζυμάρι φτιάχνετε λεπτές λωρίδες και στολίζετε το γλυκό. Τις αλείφετε με τον κρόκο του αυγού και ψήνετε την πάστα φλώρα στους 170ο για 20-30 λεπτά. Γαρνίρετε με μύρτιλα και σερβίρετε.

 

Who is Who

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.

Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr