Ο Άκης Πετρετζίκης στα κέφια του προτείνει: Νοστιμότατο κοτόπουλο πανέ με ινδοκάρυδο
Μια φοβερή συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!
Συστατικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες πάχους 2 εκ.
Για τη μαρινάδα
400 γρ. γάλα καρύδας
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. αλάτι
Για το πανάρισμα
150 γρ. βρώμη σε σκόνη
2 αυγά μέτρια χτυπημένα
150 γρ. ινδοκάρυδο
½ κ.γ μπούκοβο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
mango sauce
ντοματίνια, κομμένα στη μέση
μαϊντανός
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα.
Αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον ή όλο το βράδυ.
Αφαιρούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το μπολ και τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας.
Για το πανάρισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Θα χρειαστούμε 3 μπολ.
Στο πρώτο μπολ βάζουμε τη βρώμη, στο δεύτερο μπολ τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο μπολ αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο με το μπούκοβο και το αλάτι.
Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ με τη βρώμη. Τα γυρνάμε να κολλήσει η βρώμη πάνω τους.
Στη συνέχεια τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά με μία τρυπητή κουτάλα και τέλος, τα βουτάμε στο ινδοκάρυδο. Τα ανακατεύουμε να πάει παντού το ινδοκάρυδο.
Αν υπάρχουν σημεία που δεν έχουν καλυφθεί καλά τότε ξαναπερνάμε από το αυγό και το ινδοκάρυδο.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστά με τη mango sauce, ντοματίνια κομμένα στη μέση και φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr