Φοβερή σαλάτα με φακές, τόνο και ρύζι από τον εκπληκτικό Άκη Πετρετζίκη!

Μια σαλάτα που θα σας χορτάσει και θα σας δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεστε!

Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους 0.5 εκ.
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. φακές μουσκεμένες σε νερό για μερικές ώρες
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια σε ροδέλες
20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. ξύσμα λάιμ και χυμό από 1-2 λάιμ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες από το λάδι τους

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
Προσθέτουμε τις φακές, τον κύβο κοτόπουλο και αρκετό νερό ώστε να σκεπάσει τις φακές.
Αλατίζουμε ελαφρά και φέρνουμε σε βρασμό το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή τόσο ώστε να μαλακώσουν οι φακές αλλά να κρατιούνται ακόμα τραγανές.
Σουρώνουμε αλλά δεν ξεπλένουμε και κρατάμε τις φακές και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή). Αφαιρούμε από τη φωτιά και σουρώνουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τις φακές. Ανακατεύουμε καλά με ενα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά για να μη λιώσουμε τον τόνο. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο και χυμό λάιμ μας αρέσει.
Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε θερμοκρασία δωματίου. 

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr